Societat 04/05/2021

El Tribunal del Jurat declara innocent l'acusat d'agredir mortalment un turista a Magaluf

El processat era el treballador d'un bar de la zona de Punta Balena

2 min
L'acusat d'homicidi aquest dilluns a l'Audiència de Palma.

PalmaEl Tribunal del Jurat ha emès aquest dimarts el seu veredicte amb relació als dos acusats per la mort d'un turista a Magaluf el 2018, en què considera que cap dels dos va ser culpable, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Balears. Així, considera innocent l'home britànic de 38 anys acusat d'agredir mortalment la víctima, al qual la Fiscalia demanava inicialment 12 anys de presó.

Durant el judici, que acabà la setmana passada a l'Audiència de Palma, el treballador va defensar que era innocent i va fer ús del seu dret a la darrera paraula. "No vull misericòrdia. Enviar-me a la presó no farà justícia per a la víctima, només és cometre una altra injustícia", va declarar. El Jurat també ha determinat que és innocent l'altre acusat, un home espanyol de 40 anys acusat d'encobriment, al qual el ministeri públic sol·licitava vuit mesos de presó.

Els fets van ocórrer el 27 d'abril de 2018 a Magaluf, al bar on l'acusat treballava, ubicat a la zona del carrer de Punta Balena. Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, el processat va treure la víctima del local, un ciutadà britànic de 30 anys que era de vacances a Mallorca, i li va pegar un cop de puny que el va tirar enterra. Després li va pegar una coça al cap.

Així, les acusacions sostenen que aquestes lesions li van provocar la mort uns dies després, el 1r de maig, i asseguren que el processat tenia intenció de "fer mal" a la víctima quan la va agredir. A més, assenyalen el propietari del local per haver encobert l'homicidi, perquè va assegurar a la Policia Local i la Guàrdia Civil que no sabia res de l'agressió. Més tard va afirmar que el sistema d'enregistrament del bar estava avariat, però finalment es van poder recuperar les imatges d'aquell dia.

stats