Societat 19/04/2021

L'acusat de matar un turista a Magaluf diu que no volia fer-li mal

La Fiscalia demana 12 anys de presó per al processat, un home britànic de 38 anys

ARA Balears
2 min
L'acusat d'homicidi aquest dilluns a l'Audiència de Palma.

PalmaEl treballador d'un local de Magaluf –un home britànic de 38 anys acusat de causar la mort a un turista l'abril de 2018– ha declarat aquest dilluns davant el tribunal del jurat a l'Audiència de Palma com a acusat d'homicidi, pel qual la Fiscalia li demana 12 anys de presó. Durant la intervenció, ha defensat que no pretenia fer mal al client, al qual va treure a cops del local on treballava i que tres dies més tard va morir per un cop al cap, segons ha informat Europa Press.

A més, hi ha un home espanyol de 40 anys acusat d'encobriment. Era company de feina del presumpte homicida, al qual el ministeri públic li demana vuit mesos de presó. La Fiscalia sol·licita en total una indemnització de 10.000 euros per als pares de la víctima, 30.000 per a la seva dona i 25.000 per a cada un dels seus fills.

Els fets van ocórrer el 27 d'abril de 2018 a Magaluf al bar on l'acusat treballava, ubicat a la zona del carrer de Punta Balena. Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, el processat va treure del local la víctima, un ciutadà britànic de 30 anys que era de vacances a Mallorca, i li va pegar un cop de puny que el va tirar enterra. Després li va pegar una coça al cap.

Així, les acusacions sostenen que aquestes lesions li van provocar la mort uns dies després, l'1 de maig, i asseguren que el processat tenia intenció de "fer mal" a la víctima quan la va agredir. A més, assenyalen el propietari del local per encobrir l'homicidi, perquè va assegurar a la Policia Local i la Guàrdia Civil que no sabia res de l'agressió. Més tard, va afirmar que el sistema d'enregistrament del bar estava avariat, però finalment es van poder recuperar les imatges d'aquell dia.

Durant l'interrogatori d'aquest dilluns, l'acusat d'homicidi ha reconegut que va pegar una galtada a la víctima, no un cop de puny, i ha negat que li pegàs una coça al cap quan la víctima era en terra. Segons la seva versió, el va copejar amb la mà quan va veure que s'acostava amb actitud agressiva amb els punys aixecats, perquè pensava que li pegaria.

Una altra persona li va pegar la coça mortal

L'home ha explicat que quan estava treballant a la caixa del bar una cambrera el va alertar que un client havia copejat dues vegades una dona –que va resultar ser la seva acompanyant– i que també li havia tirat una copa. Per això, l'acusat ha mantingut que la seva intenció era detenir la víctima i que en un moment donat el turista va estar a punt de caure i el treballador el va intentar agafar. Davant això, la víctima s'hi va encarar i a continuació l'agressor el va copejar amb la mà a la cara, segons l'acusat, però "no hi va haver coça".

El processat ha explicat que després d'això es va allunyar del turista per tornar a entrar al bar i que més tard va ser una altra persona qui li va pegar la coça mortal. Així mateix, l'home ha declarat que no havia tingut cap altre enfrontament ni conversa amb la víctima i ha lamentat que, d'ençà de l'incident, li diuen "assassí".

stats