Societat 26/06/2021

Una trentena de feministes reclamen a Palma la derogació de les lleis trans

"Deim 'no' a totes les lleis trans perquè fan molt de mal a les dones, ens esborren del mapa", ha dit la portaveu del grup Radfem, Ana Martínez

ARA Balears
2 min
Un grup de feministes s'ha manifestat contra les lleis trans prop de la Delegació del Govern.

PalmaUna trentena de feministes s'han concentrat aquest dissabte a Palma, a prop de la Delegació del govern espanyol a les Balears, per reivindicar que "es compleixi l'agenda feminista i que es deroguin totes les lleis trans", segons ha informat la portaveu del col·lectiu Radfem Mallorca, Ana Martínez. La concentració era part d'una crida a escala estatal. "Deim 'no' a totes les lleis trans perquè fan molt de mal a les dones, ens esborren del mapa. Si el sexe deixa de ser objectiu i passa a ser un sentiment, es desfan totes les lleis de gènere", ha explicat Martínez. Durant la concentració s'han pogut sentir consignes com "El feminisme és abolicionista", "El puter, pagant, també està violant" i "Irene Montero dimissió", entre altres.

També ha dit que aquestes lleis "no protegeixen ni tan sols els transsexuals". Què és ser trans si tothom pot anar al registre i canviar-se el sexe?, preguntava. I ha lamentat que "aquelles persones que són transsexuals que sofreixen una disfòria de gènere real i que necessiten tractament i acompanyament queden totalment abandonades". Ha recordat que "les persones transsexuals compten amb una llei estatal de l'any 2007 que, amb un tractament durant dos anys i un diagnòstic de disfòria o bé d'incongruència de gènere, els permet registrar-se com a dones i tenir tots els drets".

La portaveu de Radfem Mallorca, grup que ha anat fent accions virtualment durant la pandèmia i que ara passa a l'acció "al carrer", també ha justificat el 'no' a les lleis trans pel "mal que fan a la infància": "Quan s'entra a escoles a dir als nins que per jugar amb pepes o a les nines que per enfilar-se a un arbre pot ser que hagin nascut en un cos equivocat, això és una cosa molt greu i molt sexista". "Amb les lleis trans, si un nin diu que no és un home, sinó una dona o a l'inrevés, només existeix el camí del tractament afirmatiu, la qual cosa porta a començar des de la infància amb blocadors de pubertat que paralitzen el desenvolupament infantil, ja sigui físic o psicològic, per passar a un procés d'hormones per a tota la vida, així com intervencions quirúrgiques massa agressives", ha lamentat.

stats