Societat 20/03/2018

Els treballadors de l'Oceanogràgic de Palma es manifesten en defensa de l'organisme

L'Institut presenta una situació financera delicada

Juanmi Mas
1 min
Els treballadors del IEO de Palma manifesten la seva preocupació

PalmaUn grup de treballadors de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) llegeixen en públic un manifest en defensa de l'organisme arran de la delicada i complexa situació que travessa.

Des de fa més de 100 anys, l'IEO té com a missió la investigació, el desenvolupament tecnològic i el coneixement de la mar i els seus recursos. Es tracta d'un organisme públic amb un pressupost propi. Però des de l'any 2014 hi ha hagut una disminució dràstica en l'execució pressupostària (del 90% el 2013 al 50% el 2017). Segons el manifest dels treballadors de l'IEO de Palma, "les dates per executar el pressupost 2013-2017 ja són alarmants, però per al 2018 encara serà pitjor, perquè només podran disposar del 30% del que s'ha pressupostat el 2017", assenyalen.

Rosa Balbín, portaveu dels treballadors de l'IEO de Palma, comenta que "aquesta situació de paràlisi estructural es resumeix en una incapacitat de gestió dels recursos financers, que moltes vegades arriben de fonts externes, incompliment dels compromisos adquirits, retard en el pagament, etc.".

Els treballadors pertanyents a les escales de recerca, tècniques i administratives es mostren "enormement preocupats" de veure com l'IEO està col·lapsat i observen amb tristesa el nivell de conformisme de l'equip directiu de l'Insitut, per la qual cosa se senten amb l'obligació de denunciar aquesta "dramàtica situació".

stats