Societat 29/12/2020

El Govern ha destinat enguany 9,4 milions d'euros a fomentar la transició energètica i la mobilitat elèctrica

S'han fet convocatòries per a l'autoconsum de particulars i pime per valor de 3,5 milions d'euros i de 2,3 milions d'euros per a les administracions públiques

Ara Balears
2 min
El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Aitor Urresti, han fet balanç avui de les subvencions.

PalmaEl Govern ha destinat aquest 2020 un total de 9,4 milions d'euros a subvencions per fomentar la transició energètica justa i la mobilitat elèctrica, segons ha explicat la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius en un comunicat. Concretament, s'han desenvolupat convocatòries per a l'autoconsum de particulars i pime per valor de 3,5 milions d'euros i de 2,3 milions d'euros per a les administracions públiques.

A aquestes ajudes s'hi han d'afegir els 192.000 euros que s'han destinat a les instal·lacions de biomassa a les administracions públiques i els 32.000 euros destinats als taxis elèctrics. A més, s'ha continuat amb les ajudes per tal de fomentar la instal·lació de punts de recàrrega arreu de les Illes per valor de 3,35 milions d'euros.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha explicat que any rere any han vist com es doblaven les sol·licituds per a instal·lacions d'autoconsum i ha recordat que "el sector energètic ha esdevingut clau en la diversificació del model productiu de les Illes, ja que, entre altres avantatges, crea molts de llocs de feina estables i de qualitat".

Durant la roda de premsa també han detallat les convocatòries previstes per al 2021 del sector energètic, a les quals s'hauran de sumar les que vinguin des d'Europa. Per a l'any que ve la línia d'ajudes a l'autoconsum per a particulars i pime arribarà als 5 milions d'euros; per a administracions públiques serà de 900.000 euros, i es destinaran 400.000 a les comunitats energètiques.

Per a biomassa, la subvenció serà de 200.000 euros, i per a punts de recàrrega per a administracions públiques ascendirà a 3 milions d'euros. Així mateix, es gestionaran 2,4 milions del pla MOVES II i 5,9 milions del PREE (Programa per a la Rehabilitació Energètica d'Edificis). Finalment, es duran a terme actuacions pel que fa a eficiència energètica al sector agrari.

stats