Un centenar d'explotacions de llet a les Balears reben ajudes per 1,5 milions d'euros

Es tracta d'una compensació estatal, que prové dels fons per mitigar els efectes de la guerra a Ucraïna, per compensar la pujada dels preus dels pinsos, els combustibles i l'electricitat

Imatge d'arxiu d'una vaca.
ARA Balears
30/05/2022
1 min

PalmaUn total de 142 explotacions de llet de les Balears han rebut ajudes per valor d'uns 1,5 milions d'euros, que provenen dels fons del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació per mitigar els efectes de la guerra a Ucraïna.

Les ajudes s'han destinat al sector de la llet boví, oví i caprí, que han estat uns dels negocis "més afectats per aquesta crisi", que ha derivat en un augment dels preus dels pinsos d'alimentació animal, l'electricitat i els combustibles.

Per illes

En concret, les explotacions de vacum de llet de Menorca han rebut 1,2 milions d'euros i les de Mallorca, 245.713 euros; les explotacions d'oví i caprí de llet de Menorca han obtingut 18.156 euros; les de Mallorca, 41.468 euros, i les d'Eivissa, 30.632 euros.

En el conjunt de les Balears, una explotació de llet de vaca ha rebut, de mitjana, 13.974 euros, i les explotacions ramaderes de llet, en general, 10.990 euros, segons ha indicat la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Les ajudes s'han atorgat a partir d'una quantitat fixa per animal, en funció del nombre d'animals de l'explotació: en el cas de les vaques, són 210 euros per vaca fins a un màxim de 40 animals per beneficiari, 145 euros per animal entre 41 i 180 animals, i 80 euros per més de 180.

Per altra banda, en el cas dels productors de llet d'ovella, la quantitat s'ha fixat en 15 euros per animal, mentre que, pel que fa a les cabres, s'ha establert en 10 euros per animal.

stats