Societat 30/05/2022

Un centenar d'explotacions de llet a les Balears reben ajudes per 1,5 milions d'euros

Es tracta d'una compensació estatal, que prové dels fons per mitigar els efectes de la guerra a Ucraïna, per compensar la pujada dels preus dels pinsos, els combustibles i l'electricitat

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una vaca.

PalmaUn total de 142 explotacions de llet de les Balears han rebut ajudes per valor d'uns 1,5 milions d'euros, que provenen dels fons del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació per mitigar els efectes de la guerra a Ucraïna.

Les ajudes s'han destinat al sector de la llet boví, oví i caprí, que han estat uns dels negocis "més afectats per aquesta crisi", que ha derivat en un augment dels preus dels pinsos d'alimentació animal, l'electricitat i els combustibles.

Per illes

En concret, les explotacions de vacum de llet de Menorca han rebut 1,2 milions d'euros i les de Mallorca, 245.713 euros; les explotacions d'oví i caprí de llet de Menorca han obtingut 18.156 euros; les de Mallorca, 41.468 euros, i les d'Eivissa, 30.632 euros.

En el conjunt de les Balears, una explotació de llet de vaca ha rebut, de mitjana, 13.974 euros, i les explotacions ramaderes de llet, en general, 10.990 euros, segons ha indicat la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Les ajudes s'han atorgat a partir d'una quantitat fixa per animal, en funció del nombre d'animals de l'explotació: en el cas de les vaques, són 210 euros per vaca fins a un màxim de 40 animals per beneficiari, 145 euros per animal entre 41 i 180 animals, i 80 euros per més de 180.

Per altra banda, en el cas dels productors de llet d'ovella, la quantitat s'ha fixat en 15 euros per animal, mentre que, pel que fa a les cabres, s'ha establert en 10 euros per animal.

stats