Gastronomia
Societat 22/11/2022

Un total de 13 bars i restaurants convertiran Alaró en l'epicentre de la "cuina amb bolets"

Els últims dies d'aquestes jornades gastronòmiques coincidiran amb el mercadet de Nadal dels dies 10 i 11 de desembre

ARA Balears
2 min
Presentació de les jornades 'Alaró cuina amb bolets'.

PalmaAlaró vol ser un punt de referència gastronòmica a Mallorca aquestes setmanes vinents. Amb aquest objectiu i el de promocionar la variada oferta de restauració local, el Consistori torna a impulsar les jornades gastronòmiques 'Alaró cuina amb Bolets'.

Des del divendres 25 de novembre i fins a l'11 de desembre, a un total de 13 restaurants d'Alaró es podran tastar diferents propostes culinàries amb els bolets com a ingredient estrella.

El Casal de Son Tugores ha acollit la presentació d'aquesta iniciativa, amb la presència del batle de la localitat, Llorenç Perelló; la regidora de Promoció Econòmica, Cati Cifre, i una representació dels restauradors locals.

Perelló ha destacat que existeix un públic "fidelitzat" que espera aquestes jornades i que "creix any rere any". A més a més, ha explicat que es tracta d'una iniciativa promocional per als restaurants que coincideix en un moment, abans de Nadal, en el qual "baixa la demanda de manera important" i aquestes jornades "suposen un complement notable".

"Ara han arribat les primeres pluges i encara és prest per saber com anirà la temporada de bolets en l'àmbit local, però els bars cuinaran amb aquest preuat ingredient tant si és amb producte local com importat", ha indicat el batle.

L'Ajuntament pretén que aquestes jornades siguin "una excusa" perquè la gent s'acosti fins a Alaró per gaudir del poble. Per això el Consistori ha editat un fullet que també s'ha penjat al web municipal, on es poden consultar tots els plats amb bolets que prepararan els establiments amb els dies i horaris en què s'oferiran. En alguns casos es proposen aquests plats fins i tot en format de berenar.

En qualsevol cas, i davant la demanda que sol haver-hi, des de la corporació municipal recomanen reservar taula de manera anticipada. En els darrers dies, les jornades coincidiran amb el tradicional mercadet de Nadal, que es fa els dies 10 i 11 de desembre. A més, s'espera que les jornades tinguin una acollida especial els dissabtes amb motiu del mercat setmanal i del concert d'orgue.

stats