Societat 12/09/2019

Les tortugues marines nascudes a Eivissa augmenten a 31 i el Cofib confia que en neixin 7 més

La intenció és distribuir els animals entre tres centres especialitzats: l'Oceanogràfic de València el Laboratori de Recerques Marines i Aqüicultura d'Andratx i el Palma Aquarium

Ara Balears
1 min
Una tortuga marina posa ous en la platja eivissenca d'en Bossa

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient i Territori ha informat aquest dijous que ja han nascut 31 tortugues marines a la incubadora del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (Cofib) d'Eivissa, procedents dels dos freses registrats a platges de l'illa durant aquest juliol.

Segons ha informat la Conselleria, aquest dijous han nascut 17 tortugues, que se sumen a les 14 de dies anteriors. A hores d'ara, les 31 cries de tortuga marina continuen a la incubadora, on els tècnics estan pendents de la seva evolució, com també de la resta d'ous que encara no han fet eclosió. La Conselleria ha indicat que tant els ous com les cries requereixen tranquil·litat i una temperatura alta i estable.

Cal recordar que les primeres cinc tortugues, dels 38 ous de tortuga viables, van néixer dimarts.

Fins dissabte passat aquests ous estaven vigilats 24 hores al dia a la platja del Cavallet, al Parc Natural de ses Salines. No obstant això, aquest dia es va optar per traslladar-los a la incubadora amb la finalitat de tenir controlada tant la temperatura com la humitat i assegurar-ne el naixement en unes condicions adequades.

L'equip del Parc Natural, treballadores del Palma Aquarium i del Centre de Recuperació d'Espècies Marines (CREM) assessorats del personal tècnic de Catalunya, que té experiència en aquest tipus de processos, van traslladar els ous, amb el suport d'agents de Medi Ambient. La intenció és distribuir les tortugues entre tres centres especialitzats: l'Oceanogràfic de València, el Laboratori de Recerques Marines i Aqüicultura (Limia) d'Andratx i el Palma Aquarium.

stats