Societat 26/10/2023

La torre de control de Menorca arriba al final de la seva vida útil sense una alternativa operativa

CCOO no creu que s'implanti el Sistema de Control Remot fins al 2026

Iván Martín
2 min
Imatge de la torre de control de l'aeroport de Menorca.

MAÓEl sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat novament la manca de personal en el capítol de manteniment a l'aeroport de Menorca, una circumstància que afecta la terminal i la torre de control, on previsiblement podrien quedar descoberts alguns torns a finals de mes. El portaveu de CCOO - Grup Aena, Ramon Carreras, recorda que quan es va fer públic l'any 2019 la intenció d'implantar un Sistema de Control Remot "ja vam advertir que ni de broma estaria en funcionament l'any 2021, i creim que en el millor dels casos fins al 2026 no s'implantarà". En aquest sentit, Carreras apunta que els problemes tècnics que van denunciar "són molt superiors als que ens imaginàvem i no hi ha la plantilla adient".

A més, des de CCOO destaquen que fa un parell d'anys a Escòcia es van avortar projectes similars, tot i que són conscients que el futur passa per la implantació de sistemes d'aquestes característiques. D'altra banda, demanen que es posin tots els mitjans tècnics i humans per reduir el temps d'implantació. La torre de control de l'aeroport de Menorca arriba l'any que ve al final de la seva vida útil, però Carreras tranquil·litza: "Això no vol dir que caigui, tot i que hi ha un estudi que diu que calen treballs de millora a l'estructura". Un dels exemples és que les escales d'evacuació estan plenes de rovell: "S'ha fet una actuació i s'ha reparat, però amb la humitat que hi ha a Menorca estam convençuts que d'aquí a dos anys tornarà a estar igual".

Per acabar, el portaveu de CCOO - Grup Aena ha lamentat que una infraestructura pensada per a una vida útil de 25 anys es deixi operar fins a més de 50 anys: "No és admissible que es mantingui aquesta instal·lació, quan la mateixa Aena en els anys noranta afirmava que se n'havia de construir una de nova".

stats