Mobilitat
Societat 30/03/2023

El TIB augmenta les freqüències davant l'increment de la demanda

Arriben també les línies d'estiu

ARA Balears
2 min
Autobús TIB

PalmaL'increment del nombre de passatgers del TIB ha provocat que el Govern decideixi augmentar les freqüències i ampliar els horaris. Així, a partir d'aquest dissabte (1 d'abril) es reforçaran la gran majoria de les línies tant entre setmana com durant els caps de setmana.

En aquest sentit, el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, i el director gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Maarten van Bemmelen, han explicat que les línies troncals entre les zones amb més demanda i Palma tindran una altra freqüència. Així, la línia 103 Santa Ponça - Palma passa de 22 trajectes a 39 de dilluns a dissabte; la línia 104 Magaluf-Palma disposarà d’un servei cada 20 minuts i la línia 204 Port de Sóller - Palma, la línia 302 Can Picafort - Palma i la línia 501 Manacor-Campos-Palma tindran un bus que sortirà cada 30 minuts de dilluns a diumenge. A la zona de Llevant, la línia 401 Cala Millor - Palma allargarà l'itinerari per a fer la parada Bon Temps i la nova parada Cala Millor Centre i incrementarà també significativament el servei.

A més, amb els nous horaris s’avança l’inici de les línies d’estiu. D'aquesta manera, a partir de dissabte ja estaran en funcionament les línies: 231 Port de Sóller Alcúdia, 315 Sa Pobla - Badia d’Alcúdia - Inca, 324 Can Picafort - Alcúdia, 422 Cala Mesquida - Cala Rajada, 423 Font de sa Cala - Cala Rajada, 424 Cala Rajada - Portocristo, 425 Costa dels Pins - Portocristo, 427 Cala Mendia - Portocristo i la 505 Cala Pi - Palma. També comencen el servei les quatre línies de l’aeroport, les línies Aerotib A11 Camp de Mar - Aeroport, A32 Can Picafort - Aeroport, A42 Cala Bona - Aeroport i A51 Campos - Aeroport.

D’altra banda, s’inicia la nova línia 103 B Costa de la Calma - Santa Ponça - Palma amb l'objectiu de reforçar el servei de la zona de Ponent. D’una banda, complementarà l'oferta de la línia 107 entre Costa de la Calma i Palma, amb un increment significatiu d’expedicions i, per l'altra, connectarà de manera directa el sentit des de Costa de la Calma cap al centre de Santa Ponça.

stats