Insomni, cansament i apatia: un terç de la població té astènia primaveral

Una de les claus per suportar el canvi d'estació és una dieta basada en aliments frescos i rica en vitamines i minerals

Efe
06/04/2015

MadridDurant els primers vint dies de primavera, un terç de la població se sent més cansada i amb menys energia, segons una enquesta realitzada per la Fundació Alimentació Saludable. És el que s'anomena "astènia primaveral", que a banda del cansament pot tenir altres símptomes, com l'insomni, la falta de concentració o la sensació d'apatia sense cap motiu aparent.

Segons el doctor Alberto Sacristián, membre del grup de nutrició i alimentació de la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunictària (Semfyc), els motius de l'astènia primaveral poden ser el nombre més gran d'hores de llum, l'augment de les temperatures i la pol·linització de moltes plantes. Segons la Fundació Alimentació Saludable, les dones i les persones amb edats entre els 40 i els 60 anys són qui més en noten els efectes.

Cargando
No hay anuncios

Servir-se de la dieta

Una de les claus per suportar millor l'astènia primaveral és una dieta basada en aliments frescos i rica en vitamines i minerals. Els professionals recomanen una alimentació més suau i menys calòrica per aquesta època. Recorden que el millor és fer cinc àpats diaris, amb un esmorzar complet i saludable. A mig matí i per berenar, una mica de fruita, i a la nit un sopar lleuger. Repartir bé les ingestes d'aliments evitaran les hipoglucèmies, que augmentarien la sensació de cansament, explica Jesús Román, president de la Fundació Alimentació Saludable.