Societat 08/03/2019

“Si tens un somni, l’has de perseguir directament”

La portera Cata Coll anima l’alumnat a perdre la por

Maria Fuster
2 min
Cata Coll es fa una foto abans de respondre les preguntes de l’alumnat.  Partit de futbol amb la participació de la portera campiona del món Cata Coll.

CalviàCata Coll, campiona del món amb la selecció espanyola de futbol sub-17, va ser convidada per l’IES Son Ferrer al seu acte central de la setmana feminista. Tot va començar amb la lectura d’un manifestat per part dels al·lots i al·lotes del centre que deia: “El feminisme no és la versió femenina del masclisme. El feminisme no mata, el feminisme no és una moda. El feminisme reivindica noves masculinitats”. Posteriorment, varen reivindicar la feina que es fa des del centre: “Son Ferrer treballa per trencar les desigualtats de gènere i perquè es respectin totes les persones de la mateixa manera, perquè sense igualtat no hi ha justícia”, deien diferents alumnes mentre la portera els escoltava amb atenció. Coll després va respondre les preguntes que li feren els alumnes, plens de curiositat i admiració.

La jove va respondre amb un somriure afirmant que sí que havia sentit missatges desagradables pel fet de jugar a futbol, però que no hi havia donat mai gaire importància. “A mi, el que em diguin m’entra per una orella i em surt per l’altra”, assenyalà, i després va admetre que “al principi vaig tenir dubtes per si està mal vist o pel que pot dir de tu la gent, però si tens un somni, l’has de perseguir directament”.

Aquesta jove que va néixer a Pòrtol fa 18 anys i estudia grau superior d’Activitat Física celebra que li hagi tocat viure un moment en què l’esport femení és cada vegada més present, tot i la diferència que hi ha en relació amb el futbol masculí, en tots els sentits. “Només hi ha dues dones que són professionals, la majoria estudia i treballa. I jo, que jug a Segona Divisió, no cobr res. No és que ho vulgui, és per la diferència que hi ha, ja que dels homes que juguen a Tercera, n’hi ha que no han de fer res més que jugar a futbol”.

D’altra banda, va agrair el canvi que han fet els mitjans de comunicació, tant públics com privats, per donar una major visibilitat a l’esport que l’ha fet campiona del món i va desitjar que en futur no gaire llunyà sigui possible que tothom pugui veure partits de futbol femení cada setmana, fet que va despertar una forta ovació per part de l’alumnat.

Inici

Cata Coll va començar jugant al pati del seu col·legi amb un amic. “Al principi tens por de jugar i, una vegada superada la por, guanyes força i competeixes, i finalment veus que ets millor que ells”.

Recorda que a poc a poc els nins que no volien jugar amb ella després la reclamaven per jugar al seu equip. “De mica en mica varen veure com jugava i llavors varen passar a dir-me que volien jugar amb mi”.

La resposta per part de l’alumnat a totes les explicacions d’aquesta jove jugadora va estar plena d’agraïment i de reconeixement.

stats