El temporal deixa sense provisions molts supermercats de Mallorca

Les reserves de carn i verdures estan sota mínims i les prestatgeries de molts establiments, buides o tancades

Situació crítica a molts supermercats de Mallorca per la manca d'abastiment a causa del temporal. A causa del tancament dels ports i dels trajectes anul·lats amb la Península, l'oferta de productes frescos a les Illes (principalment carn i verdura) es troba en mínims preocupants i fins i tot algunes cadenes de supermercats com el Lidl o Eroski han hagut de penjar un cartell informant que no disposen de molts dels productes més demandats per problemes de subministrament.

Segons ha informat Mercapalma a l'ARA Balears, els problemes per arribar als ports han fet que alguns negocis no hagin pogut obrir aquest dimarts amb tota la seva oferta i actualment la situació d'alguns establiments és "crítica".

Tot i que algunes de les cadenes de comerços de les Illes han optat per transportar el menjar amb avió, actualment les prestatgeries de molts dels establiments de les Illes estan completament buides o tancades.

Desallotgen la primera línia de Cala Marçal a causa de les ones

L'Associació de Productors d'Agricultura Ecològica de Mallorca ha denunciat que la situació de les grans superfícies de Mallorca és "preocupant". A través d'una piulada al seu compte de Twitter, l'Apaema ha assegurat que "el problema és que el nostre model alimentari depèn un 85% de l'exterior" i ha remarcat la necessitat "d'apostar per enfortir la sobirania alimentària, la producció local, diversa i a petita escala." Ha assenyalat que "no és un eslògan: és una qüestió de seguretat".

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF