Societat 10/11/2023

Surt a licitació la construcció del nou CEIP de Caimari per més de cinc milions d'euros

Aquesta és la tercera vegada que el projecte del nou centre surt a concurs públic, després que en les dues ocasions anteriors no s'adjudicàs

ARA Balears
1 min
L'execució de les obres preveuen una durada de 13 mesos

PalmaL'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec) ha tret la licitació del CEIP Caimari per un import de 5.048.646,32 euros. Segons ha recordat la Conselleria d'Educació i Universitats en una nota de premsa, aquesta és la tercera vegada que el projecte del nou centre surt a licitació, després que en les dues ocasions anteriors no s'adjudicàs. En aquest sentit, el Consell de Govern de dia 3 de novembre va autoritzar un increment de la despesa per a la licitació de les obres, per evitar que es tornàs a repetir la situació. En els processos anteriors, l'obra tenia un pressupost de 4.659.830,62 euros.

La Conselleria ha explicat que la pujada del pressupost es deu a les circumstàncies excepcionals que es varen donar per la pandèmia de la covid-19 i pel conflicte que viu actualment Ucraïna, que "dificulten precisar els costos dels materials". Davant aquestes circumstàncies, es va encarregar la revisió del pressupost del projecte per adequar-lo a la conjuntura econòmica actual del mercat.

Així, l'actuació consisteix en la construcció d'un nou CEIP d'una línia, amb tres unitats d'Educació Infantil de segon cicle i sis d'Educació Primària, cosa que suposarà la creació de 225 places escolars. El termini d'execució de les obres és de 13 mesos i estarà compost per dos blocs: el primer i principal, que constarà de planta baixa i primer pis, acollirà la zona administrativa, les aules d'Educació Infantil i les de Primària. El segon bloc es destinarà al gimnàs, que disposarà de vestidors; la cuina, el menjador i altres instal·lacions. Tots els serveis s'ubicaran a la planta baixa.

stats