Societat 15/02/2023

El Suprem rebutja rebaixar la pena a un home i una dona condemnats per agredir una prostituta a Mallorca

Els condemnats eren parella i, en total, varen rebre una pena de més de 20 anys: ell va ser condemnat a 14 anys de presó i ella, a 12 anys i mig

ARA Balears
2 min
Façana de la seu del Tribunal Suprem a Madrid.

PalmaEl Tribunal Suprem ha rebutjat rebaixar la pena a un home i una dona condemnats per una greu agressió sexual a una prostituta, la qual havien contractat a Mallorca i que, com a resultat, va patir importants ferides internes i va haver de passar per dues intervencions quirúrgiques. L'home, que tenia antecedents per abús sexual, va rebre una condemna de 14 anys de presó i la dona, de 12 anys i mig, per un delicte d'agressió sexual i un delicte de lesions. Arran de la Llei del 'només sí és sí', el Tribunal ha estudiat el cas, però ha considerat que no comporta cap benefici per a ells, atès que els delictes d'agressió sexual estan en concurs amb un altre de lesions, segons ha informat Europa Press.

Aleshores, l'Audiència Provincial va declarar provat que, el maig del 2016, ambdós processats varen contractar una prostituta a la porta de Sant Antoni de Palma i varen partir amb ella fins a una casa a Llucmajor, segons recull la sentència, a la qual ha tingut accés l'ARA Balears. Allà la víctima, que ja havia pres drogues anteriorment, va consumir alcohol. També va quedar provat que, mentre mantenien relacions sexuals amb ella, li varen introduir un objecte de manera agressiva a la vagina i l'anus.

Com a conseqüència, la víctima, de 49 anys, va patir greus lesions internes, per les quals va haver d'estar cinc dies ingressada a l'UCI i va haver de sotmetre's a dues intervencions quirúrgiques: una primera d'urgència i la segona per a reconstrucció del trànsit intestinal. Segons els informes mèdics, va arribar a l'hospital Son Espases quan ja havia perdut dos litres de sang i la seva vida estava en perill. A més, presentava un traumatisme cranioencefàlic lleu i patia seqüeles psicològiques.

Durant el judici, els acusats varen negar haver torturat la dona i varen afirmar que les lesions se les havia fet ella mateixa en ficar-se una botella a la cavitat vaginal. Els metges que varen examinar la dona i els forenses varen certificar que aquella versió era impossible. La sentència va obligar els condemnats, que eren parella sentimental en el moment dels fets, a indemnitzar la víctima amb 84.000 euros.

Les defenses varen recórrer contra la sentència imposada per l'Audiència i el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) va desestimar el recurs. Ara, el Tribunal Suprem també rebutja les seves al·legacions i confirma íntegrament la sentència imposada.

stats