Societat 01/10/2020

L'STEI rebutja les mesures de conciliació proposades per la Conselleria d'Educació

El sindicat considera inadmissible que la reducció de jornada es carregui sobre els sous dels docents

T. Riera
2 min
Imatge d'una tutoria./ ISMAEL VELÁZQUEZ

ManacorEl sindicat STEI rebutja les mesures extraordinàries per a la conciliació laboral i familiar dels docents que ha presentat la Conselleria d'Educació. Considera que no és admissible que es carreguin sobre els salaris dels treballadors els costos de reducció de jornada, que pot ser del 50 o del 100% de la jornada.

En un comunicat, l'STEI informa que ha votat en contra de la proposta a la Mesa Sectorial d'Educació i n'ha demanat l'ajornament i una nova negociació. El sindicat ha sol·licitat que, quan una persona es trobi en la necessitat d'atendre una persona en situació de quarantena amb la qual conviu, s'assimili la situació a una baixa i que el professorat cobri el 100% del sou mentre duri.

El sindicat assenyala també que l'alternativa a la reducció de jornada que proposa el Govern per fer teletreball és "un brindis al sol" i que amb les plantilles actuals esdevé impossible. La proposta alternativa serà possible sempre que l'absència del docent "pugui ser assumida amb els recursos humans del centre de manera que no generi la necessitat de substitució", segons ha informat el Govern.

Apunten, a més, que "tal com recull el Reial Decret Llei 29/2020, de 29 de setembre, de mesures urgents en matèria de teletreball a les administracions públiques, cal que l'Administració proporcioni i faci el manteniment dels mitjans tecnològics necessaris per a aquesta activitat, cosa que no es recull en la proposta del Govern de les Illes Balears".

L'STEI Intersindical "lamenta profundament" que aquesta sigui l'única proposta de mesures per a la conciliació laboral i familiar formulada d'ençà de l'estat d'alarma. "No té sentit i és una manca de sensibilitat que es castiguin els docents amb la reducció dels seus salaris quan s'ha d'atendre una persona convivent en situació de quarantena", conclou el sindicat.

Valoració de l'inici de curs

L'ANPE ha fet enquestes a més de 500 docents de l'ensenyança pública de les Illes Balears de les quals ha extret les següents conclusions: més d'un 50% dels docents han vist el seu horari modificat, fan més hores i cobreixen especialitats que no els corresponen, la majoria de docents reclama la necessitat d'un infermer escolar, els alumnes amb necessitats especials estan més desatesos per la manca d'especialistes i un 40 % de les aules superen els 20 alumnes. No obstant això, assenyalen que la majoria de centres han pogut adaptar els espais suficients.

El sindicat demana per tots aquests motius que s'incrementi el pressupost en educació per a l'any vinent per poder desenvolupar un nou curs amb garanties sanitàries i educatives. L'ANPE demana també una mesa sectorial per fer una valoració conjunta de l'inici de curs i les mesures duites a terme.

stats