Societat 16/12/2022

Sorpresa a Menorca per la matança de cabres, autoritzada pel Govern, a l'Albufera del Grau

Medi Ambient considera que aquests animals són una amenaça per a la biodiversitat i els ramats, atès el seu estat sanitari

Iván Martín
1 min
Una cabra assilvestrada morta a tirs pel Govern Balear a Menorca.

MAÓSorpresa, incredulitat i indignació de la societat menorquina davant les imatges d'exemplars de cabres mortes a la zona de Mongofra, al Parc Natural de l'Albufera del Grau. Tot i que en un primer moment no va transcendir el motiu de les morts, finalment la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear ha fet saber que va autoritzar la matança de desenes de cabres assilvestrades després de rebre la petició d'ajut dels propietaris de les finques de la zona arran de la proliferació d'aquesta espècie i l'impacte que tenien.

Medi Ambient considera que aquests animals són una amenaça per a la biodiversitat i els ramats, atès el seu estat sanitari. A més, justifiquen la utilització d'armes de foc afirmant que es tracta del mètode més efectiu i menys lesiu per a l'animal. Finalment, expliquen que els cossos de les cabres s'abandonen al camp perquè serveixin de menjar a altres animals. La directora insular de Cooperació Local, Nati Benejam, creu que "matar a tirs un animal no és un bon model de gestió, no és veritat que sigui el mètode més efectiu i ens sembla un atac indiscriminat, terrible i caldria una profunda reflexió".

stats