Societat 29/12/2020

Son Espases ja suspèn operacions per l'augment d'ingressos de covid-19

A partir de la setmana que ve només es faran cirurgies oncològiques o les preferents que no es puguin derivar

Ara Balears
2 min
Entrada d'Urgències de l'Hospital de Son Espases, a Palma.

PalmaL'hospital Son Espases suspendrà a partir de la setmana que ve les operacions quirúrgiques per poder afrontar l'augment d'ingressos de casos de covid-19 que es preveu, segons ha avançat Diario de Mallorca i han confirmat fonts de l'hospital a l'ARA Balears. En concret, se suspendran totes les cirurgies que no siguin oncològiques o les preferents que no es puguin derivar. Segons les darreres dades del centre hospitalari, aquest dilluns hi havia 126 ingressats per coronavirus, 92 a planta i 34 a l'UCI.

Tot i que han assegurat que aquesta setmana encara es mantindran les operacions que estaven programades, la realitat és que des de dia 25 de desembre l'hospital ja s'està adaptant per poder fer front a l'augment de casos de coronavirus que s'està registrant.

Així, la unitat de convalescència C s'ha convertit en una nova planta covid-19, s'ha buidat la unitat 3N de pacients que no tinguin coronavirus i l'UCI de coronària s'ha convertit en una unitat de covid-19. Aquesta reorganització no ha estat l'única decisió que s'ha pres. Aquest dilluns l'hospital va decidir suspendre les vacances i els permisos dels seus treballadors.

Encara que els sanitaris han acceptat aquesta decisió, el president de la junta de personal, Miquel Lázaro, ha criticat la manca de planificació de l'IB-Salut i ha remarcat que el Govern ha de ser congruent amb les mesures que pren. "No ens poden demanar aquest esforç i ells adoptar unes estratègies de baixa intensitat que no són ni proporcionals ni contextualitzades amb el moment que vivim".

Lázaro va advertir que, si les coses no es comencen a fer bé, "la corba arribarà al límit d'aquí a deu dies". A més, va demanar que es millori el complement covid, ja que els sanitaris estan renunciant als dies de descans en unes dates especials com les festes de Nadal.

stats