Societat 28/12/2020

Les UCI tornen a estar tan plenes com en la primera onada de coronavirus

La Conselleria de Salut ha notificat 311 contagis nous i dos morts més per covid-19

E. N.
2 min
Una UCI de l'Hospital de Son Espases.

PalmaSetze persones amb coronavirus han entrat a l'UCI en els darrers dos dies, i ja són 81 els pacients crítics a les Illes Balears, segons ha informat aquest dilluns la Conselleria de Salut. No s'arribava a aquesta quantitat de llits ocupats a les unitats de cures intensives des del 15 d'abril. En la primera onada, hi va haver un màxim de 115 persones contagiades ingressades en aquestes unitats; i a la segona, varen ser 67.

Així, la pressió hospitalària continua creixent i ja és més greu que la viscuda al setembre, perquè no només incrementen els casos a l'UCI, sinó també a planta. Actualment hi ha 340 ingressos, 23 més que dissabte. Quant a les altes, els hospitals illencs n'han donat 9 de noves, i els centres d'Atenció Primària, 182. Els contagis entre els professionals de l'IB-Salut van en una tendència lleugerament a l'alça: ara com ara hi ha 205 sanitaris en infecció activa (5 més), i 393 casos en vigilància activa per contacte estret.

En el darrer dia, Salut ha notificat dos morts més i 311 contagis nous, 303 dels quals s'han localitzat a Mallorca. A Menorca s'han detectat 4 infeccions i a Eivissa, 4 més. A l'illa de Formentera no s'ha trobat cap contagi nou en 24 hores. En total, s'han fet 3.384 proves diagnòstiques -entre PCR i tests d'antígens- i la taxa de positivitat és del 9,19%. Els casos actius continuen batent rècords i ja n'hi ha 7.665 aquest dilluns (333 més que el cap de setmana). Des de l'inici de la pandèmia, la Conselleria ha notificat 33.858 casos i 459 defuncions.

A les residències de gent gran, en canvi, davallen els contagis, tant entre usuaris com entre treballadors. Aquest dilluns hi ha 116 residents amb infecció activa (10 menys que dissabte). D'aquests, 104 estan hospitalitzats. A més, hi ha 74 professionals actius (2 menys). En aquests dos dies no s'ha notificat cap defunció i, per tant, el total de víctimes mortals en aquests centres és de 213.

stats