Societat 14/02/2020

Donen d'alta l’home ingressat a Son Espases per coronavirus

Les mostres assenyalen un resultat negatiu per segona vegada i indiquen que el pacient està lliure de càrrega viral

Ara Balears
1 min
Abans de 48 hores se sabrà si s'ha detectat a Balears el primer cas de coronavirus

PalmaL'home d'origen britànic i resident a Marratxí que va ser ingressat a Son Espases per coronavirus el 7 de febrer ha estat donat d'alta aquest divendres després que les mostres hagin donat un resultat negatiu per segona vegada i hagin indicat que el pacient està lliure de càrrega viral.

Aquestes eren les quartes mostres del pacient, i totes s'havien enviat a analitzar al Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut de Salut Carlos III. La primera i la segona varen donar positiu el 8 i l'11 de febrer. La tercera, la qual data del 12 de febrer, va donar negatiu.

Segons els protocols i d'acord amb el criteri dels professionals, el pacient ha rebut l'alta després d'haver tingut dos resultats negatius consecutius. D'altra banda, ni la dona ni les filles de l'home varen haver de ser aïllades perquè no es varen contagiar.

La Direcció General de Salut pública treballa per tancar la llista de contactes amb el pacient. De moment, es fa un seguiment a 70 persones, a les quals s'ha avisat de manera individualitzada, a més de donar-los instruccions i recomanacions.

stats