Societat 01/05/2020

Els socorristes tornen a fer feina a les platges de Palma

Les platges de Can Pere Antoni, Ciutat Jardí, Cala Estància, Platja de Palma i Cala Major estaran amb bandera vermella mentre el bany estigui prohibit

Ara Balears
1 min
Imatge dels socorristes

PalmaLes platges de Palma es preparen per a la fase zero del desconfinament, que permet practicar a partir d'aquest dissabte esports d'aigua de manera individual en la franja d'horaris establerta: entre les 6.00 i les 10.00 h, i entre les 20.00 i les 23.00 h. Així, s'inicien els serveis de salvament, vigilància, seguretat i atenció personalitzada al bany a les platges de Can Pere Antoni, Ciutat Jardí, Cala Estància, Platja de Palma i Cala Major. Tanmateix, a aquestes platges se senyalitzarà amb banderes vermelles la prohibició de banyar-s'hi.

Els socorristes vetllaran pel compliment de les mesures de distanciament social, densitat i activitats permeses, donant suport als cossos policials, segons informa l'Ajuntament de Palma en un comunicat. Cal recordar que, segons l'ordre ministerial vigent actualment, tan sols es permet “passejar”. No està autoritzat el bany, els jocs col·lectius, prendre el sol, ni asseure’s a l’arena. Aquestes restriccions afecten les platges, zones de bany i tot el litoral.

Tampoc no es podrà, de moment, utilitzar les dutxes ni banys. S’instal·laran els elements per fer possible el servei de socorrisme i vigilància (torres, caseta de socors), però no es col·locaran encara les gandules ni els para-sols. Cort informa que els concessionaris de les platges han fet les neteges oportunes també per millorar-hi les condicions sanitàries i la seguretat.

Per a les persones que requereixin ajuda per accedir a la platja, hi haurà un únic punt d’accessibilitat davant el balneari 15, que començarà a funcionar a partir de juny, sempre que es permeti el bany i hi hagi protocols redactats pels organismes competents.

stats