Societat 12/05/2022

Els sindicats de l'Unisep alerten d'un estiu "de caos i estrès" en la sanitat i la seguretat

Es queixen de la manca de personal, que s'agreujarà amb l'increment de la població durant la temporada

ARA Balears
1 min
Un agent de la Guàrdia Civil.

PalmaEls sindicats que formen part de la Plataforma per la Igualtat dels Serveis Públics (Unisep) han avisat aquest dijous que aquest estiu serà "d'estrès, caos i molt d'esforç" a causa de la falta de personal, sobretot als àmbits de la salut i la seguretat, segons ha informat Europa Press.

El president del Sindicat Mèdic Simebal, Miquel Lázaro, ha alertat que els propers mesos seran "igual o pitjors que l'any passat" i ha defensat que "l'excel·lència turística" també té a veure amb la sanitat i la seguretat.

Per la seva banda, el secretari del sindicat d'agents de la Guàrdia Civil Jucil, Tomás Quesada, ha advertit que aquest estiu serà "caòtic" pel mateix motiu, que és la manca d'efectius. "S'hauran de cobrir amb reforços que arribaran de la Península, als quals se'ls pagarà el que no es paga als destinats a les Illes", s'ha queixat.

Segons ha explicat, amb la reobertura de les discoteques d'Eivissa ja varen haver de participar agents dels grups de control de masses procedents d'altres comunitats autònomes. També a la gran de les Pitiüses, ha recordat, ja en temporada baixa els veïns varen alertar de la manca d'agents policials.

Insularitat

Els representants de la plataforma també han denunciat que el "complement de fidelització" acordat pel Govern amb la plataforma Insularitat Digna exclou 38.000 sanitaris i docents" que depenen de l'administració general. A més, han criticat "la falta de diàleg" de l'Executiu illenc i han convocat una concentració davant el Consolat dissabte 28 de maig.

stats