PalmaLes Balears han estat la segona comunitat que més noves Estrelles Michelin ha rebut aquest 2015, amb tres, només darrere de Madrid, amb cinc. A tot l’Estat s’han atorgat 19 noves estrelles. A banda del restaurant d’Andreu Genestra, a Capdepera, i de Can Dani, a Formentera, també l’ha rebut l’establiment Simply Fosh, al centre de Palma. El restaurant, regentat pel xef anglès resident a Mallorca des de fa anys, Marc Fosh, passa a obtenir també aquest reconeixement, que Fosh ja havia obtingut en el passat quan regentava el restaurant de l’Hotel Read’s de Santa Maria del Camí.
Els tres establiments reconeguts per Michelin se sumen als cinc que ja tenien a Mallorca una Estrella i que ara la mantenen. Es tracta d’Es Molí d’en Bou, dirigit pel xef Tomeu Caldentey, conegut darrerament per la seva aparició en diversos programes de la televisió autonòmica; Zaranda, amb Fernando Pérez Arellano al capdavant; Jardín, amb Maca de Castro; Es Racó d’es Teix, amb Josef Sauerschell de xef; i Es Fum, que va obtenir l’estrella quan tenia com a xef l’austríac Thomas Kahl i la conserva ara, quan qui està al capdavant de la cuina és Rafa Sánchez.
D’aquesta manera, Balears, amb vuit restaurants amb una estrella cada un, es converteix en una de les comunitats autònomes on hi ha més establiments que disposen d’aquest prestigiós reconeixement a l’excel·lència gastronòmica que s’atorga actualment.