Societat 11/04/2024

El servei de neteja de l'aeroport de Palma convoca una vaga indefinida a partir del 27 d'abril

L'aturada, convocada per la major part del comitè d'empresa del servei de neteja, tindrà lloc cada divendres, dissabte i diumenge fins a la resolució del conflicte

ARA Balears
1 min
L'aeroport de Palma.

PalmaEl Sindicat Independent de Treballadors i Empleats de les Balears (SITEIB) ha convocat una vaga indefinida del servei de neteja de l'aeroport de Palma a partir del 27 d'abril. La vaga, convocada per la major part del comitè d'empresa del servei de neteja, Sirsa, tindrà lloc cada divendres, dissabte i diumenge fins a la resolució del conflicte. Al seu preavís de vaga, presentat aquest dimarts davant del Tribunal de Mediació i Arbitratge de les Illes Balears (TAMIB), els treballadors indiquen com a motius per prendre aquesta mesura la negativa de l'empresa a mantenir "qualsevol diàleg social" amb el nou comitè d'empresa, no constituir el comitè de salut laboral, els "incompliments continus" d'acords quant a la manca de personal i les "faltes de respecte" dels comandaments directes contractats per l'empresa.

Segons els treballadors, un dels altres problemes és que alguns han experimentat incidències a les nòmines, en les quals els "descompten imports econòmics dels diferents conceptes salarials consolidats". A més, critiquen que la "sobrecàrrega de treball és excessiva i insostenible" i censuren que l'empresa hagi implantat un sistema de geolocalització sense haver consultat ni establert cap barem amb el comitè d'empresa.

Amb la vaga, els treballadors reclamen un augment de plantilla i el compliment dels acords als quals s'arribi amb el Comitè d'Empresa o al TAMIB; que l'empresa aboni correctament les nòmines i que es lliuri l'uniforme complet a totes les persones treballadores, segons el que estableix el conveni col·lectiu. També demanen la promoció interna de les categories professionals que els treballadors no perdin drets amb cada subrogació que pateixen i que es respecti les persones treballadores de la neteja i no es vulnerin els seus drets fonamentals.

stats