Societat 20/06/2018

El Servei de Drogodependències de Menorca va atendre 583 usuaris el 2017

El tractament per cànnabis es dona, majoritàriament, als joves menors de 18 anys, mentre que els tractaments per cocaïna, amfetamines i alcohol proliferen en adults d'entre 31 i 50 anys

Ara Balears
1 min
La consellera insular de Família, Maria Cabrisas ha protagonitzat la roda de premsa efectuada al Consell de Menorca.

MaóEl Consell Insular de Menorca ha presentat aquest dimecres migdia la Memòria anual del Servei Coordinador de Drogodependències corresponent a l'any 2017. En total, el servei va atendre 583 persones, 18 usuaris més que el 2016. D'aquestes, 412 varen rebre tractament, 126 varen estar amb famílies que varen participar en els programes i 45 varen ser ateses en sessions informatives. El tractament que va originat més demanda va ser l'alcohol, amb el 28%; a continuació, es va tractar per cocaïna i amfetamines, amb el 19%, i en tercera posició es va situar el cànnabis, amb un 13%.

El tractament per cànnabis es va donar, majoritàriament, a joves menors de 18 anys, mentre que els tractaments per cocaïna, amfetamines i alcohol proliferaren en adults d'entre 31 i 50 anys. A més, la Memòria anual del Servei Coordinador de Drogodependències també destaca que el 35% dels pacients hi varen arribar per iniciativa pròpia, mentre que un 27% ho va fer a causa de la pressió familiar o acompanyats d'amics. Tan sols un 9% varen ser derivacions d'altres serveis.

El Consell Insular de Menorca és conscient que una eina fonamental per combatre la problemàtica és la prevenció i, en aquest sentit, s'ofereixen tallers i programes que es duen a terme en diferents centres escolars de l'illa. Entre els tallers amb més participació d'alumnes destaca el de l'alcohol, amb 900 participants; en segon lloc, el de cànnabis i derivats, amb 824 alumnes, i finalment el taller sobre addiccions a dispositius tecnològics, que suma 720 participants.

stats