Comissió de Cogestió de Pesca Recreativa
Societat 20/02/2024

El sector de la pesca recreativa participarà en la presa de decisions del Govern a través d'una Comissió de Cogestió

El conseller d'Agricultura ha assenyalat que "és una de les activitats d'oci amb més aficionats a les Illes, a més del moviment econòmic que genera"

ARA Balears
2 min
El conseller Joan Simonet, juntament amb Antoni M. Grau, el president de l'Associació Mallorquina de Pesca Recreativa Responsable, Bernadí Alba,

PalmaEl Govern ha creat la Comissió de Cogestió de la Pesca Recreativa, que farà partícip el sector de la gestió i la presa de decisions per millorar la gestió d'aquesta activitat. En roda de premsa, la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural ha informat de la creació de la Comissió de Cogestió de la Pesca Recreativa a les Balears.

El conseller, Joan Simonet, acompanyat pel director general de Pesca, Antoni M. Grau, ha explicat que aquest òrgan de participació pública, amb funcions informatives i consultives i del qual formaran part diferents representants del sector, neix de la necessitat de millorar la gestió d'aquesta activitat. L'objectiu principal d'aquest òrgan és, per tant, promoure la participació del sector en la gestió de la pesca recreativa, per assegurar-ne la seva sostenibilitat i conservació dels recursos marins. A l'acte de presentació, Simonet ha assenyalat que "es tracta d'una mesura que es posa en marxa amb l'objectiu de pal·liar la situació d'oblit i abandonament del sector de la pesca recreativa durant els darrers vuit anys".

En aquest sentit, el conseller ha subratllat que "una de les principals reivindicacions d'aquest col·lectiu és que no es consideren prou informats ni partícips dels mecanismes de presa de decisions en matèries que els afecten". "Per això", en aquest Govern "consideram que és fonamental crear aquesta Comissió". "Cal assenyalar que la pesca recreativa és una de les activitats d'oci amb més aficionats a les Illes, a més del moviment econòmic que genera", ha dit el conseller.

Per altra banda, Antoni M. Grau ha manifestat la necessitat de vincular aquest col·lectiu amb la conservació i estudi del medi marí. "Majoritàriament, als practicants de la pesca recreativa els preocupa la conservació i la salut dels recursos marins, per la qual cosa poden contribuir tant en la preservació dels ecosistemes com en la recopilació de dades i el monitoratge d'espècies", ha afirmat el director general de Pesca. A l'acte de presentació de la Comissió de Cogestió de la Pesca Recreativa també hi han estat presents els responsables de les dues principals organitzacions de pesca recreativa de les Balears, el president de l'Associació Mallorquina de Pesca Recreativa Responsable, Bernadí Alba, i el president de l'Associació de Pescadors de les Balears, Vicenç Monerris.

stats