Societat 05/04/2022

Save the Med lamenta que les especies en aigües de Formentor registren "un important declivi"

De les 530 espècies que hi ha en aquesta zona, un 10% estan protegides per ser considerades vulnerables o amenaçades

1 min
El far de Formentor.

PalmaLes espècies que habiten en aigües de Formentor han experimentat "un important declivi" a causa de l'increment "exponencial" de l'ús d'embarcacions recreatives, segons ha informat aquest dimarts Save the Med, que ha investigat uns 26 quilòmetres dels ecosistemes costaners d'aquesta zona.

"No obstant això, malgrat els impactes i les amenaces per al medi marí, les característiques observades en aquests hàbitats indiquen un enorme potencial per a la recuperació", ha destacat Save the Med.

Un 10% de les espècies estan protegides

Les dades recollides corroboren l'enorme biodiversitat marina de la franja costanera de Formentor, amb més de 20 hàbitats i 530 espècies diferents, un 10% de les quals estan protegides en l'àmbit estatal i internacional per ser considerades espècies vulnerables o amenaçades.

Al llarg de la investigació feta fins ara per l'equip d'Àrees en Regeneració de Save the Med, s'han identificat diferents comunitats de peixos a 86 dels censos. A uns altres 26 censos, s'han categoritzat altres comunitats marines i s'ha inclòs la descripció dels hàbitats.

Segons ha indicat l'entitat, es tracta d'un tipus d'hàbitat "molt peculiar", ja que els penya-segats estan submergits a la mar i formen parets verticals plenes de cavitats, un entorn "ideal" per albergar la biodiversitat marina, que alhora té "un gran valor ecològic".

stats