Societat 12/11/2020

Satse denuncia que l'hospital Son Espases deu quasi 10.000 hores a les infermeres de l'UCI

El sindicat exigeix que es contractin 12 professionals per a la unitat d'adults de manera urgent

Ara Balears
1 min
Infermeres atenent un malalt de covid-19 en una UCI, en una imatge d'arxiu.

PalmaEl sindicat d'infermeria Satse denuncia que la Gerència de l'hospital Son Espases deu a les infermeres de l'UCI 9.334 hores que, sumades als torns extraordinaris que s'han fet des del mes de gener, ascendirien a quasi 10.000 hores. Segons han informat en un comunicat, aquesta xifra és "totalment desorbitada".

El sindicat Satse també ha lamentat el desgast i la fatiga que arrossega el personal d'infermeria d'ençà que va començar la pandèmia de covid-19. "Ens trobam amb un personal d'infermeria esgotat físicament i mentalment, que no ha pogut gaudir dels seus descansos i que s'enfronta a jornades de treball extremadament dures", assegura. El sindicat també ha remarcat que la freqüent incorporació de personal sense experiència obliga els professionals més veterans "a formar i tutoritzar" els seus companys.

Davant aquesta situació i la previsió d'un augment del nombre d'ingressos, exigeixen que es contractin 12 infermeres per a l'UCI d'adults de Son Espases per poder autoritzar els descansos i vacacions que el personal té pendents, garantir una cobertura adequada i que no s'acumulin més hores i per poder estar preparats per poder atendre assistencialment tots els llits de crítics.

stats