Iot
Societat 18/08/2022

Santa Eulària demanarà explicacions per l'enfonsament del iot enfront de les seves costes

El Consistori neteja les restes que arriben a les zones de fàcil accés

ARA Balears
2 min
El port d'Eivissa.

PalmaL'Ajuntament de Santa Eulària ha anunciat que demanarà explicacions a entitats com la Delegació del govern, Salvament Marítim o Capitania Marítima perquè indiquin els motius pels quals no s'ha pogut evitar que un iot sotsobràs enfront de la costa del municipi, a molt poca profunditat i amb el perill que això suposa per a unes aigües declarades Zona Especial de Conservació.

En un comunicat que ha recollit Europa Press, des del Consistori han destacat que exigeixen saber per què un vaixell que va començar a cremar-se dos dies abans a Formentera, a diversos quilòmetres de distància, ha acabat enfonsat enfront de les seves costes. També volen conèixer les mesures que s'han adoptat per evitar que arribin restes de la nau a terra i la presència d'elements contaminants a la costa del municipi.

A més, l'Ajuntament s'ha demanat per què no se li ha comunicat oficialment una situació de risc que afecta directament el territori i per a la qual es podrien haver posat en alerta diferents mitjans per actuar en aquesta mena de situacions i, així, "possiblement evitar alguns dels efectes negatius que tindrà l'abocament sobre la nostra costa", ha assenyalat la batlessa Carmen Ferrer.

El consistori està netejant les restes que arriben a les zones de fàcil accés de la costa, com són les platges de s'Estanyol i Cala Olivera, però se segueix amb "preocupació" la possibilitat que hi hagi restes que quedin a zones inaccessibles i que aquests puguin afectar el medi ambient de la zona. Igualment, els preocupen els possibles abocaments de líquids contaminants, com combustibles o olis.

Per la seva part, segons Periódico de Ibiza, Capitania Marítima d'Eivissa i Formentera ha assegurat que les tasques de descontaminació que estan fent podrien durar "dies o setmanes".

stats