Societat 20/07/2020

Els llibreters de Mallorca es mostren il·lusionats i expectants davant el Sant Jordi d'estiu

Hi haurà diverses activitats culturals des de les 17 a les 23 h

Catalina Riera
2 min
Hi haurà activitats des de les 17:00 h fins a les 23:00 h

PalmaEl Gremi de Llibreters de Mallorca es mostra "expectant" davant el Sant Jordi d'estiu que se celebrarà aquest dijous, dia 23 de juliol entre les 17 i les 23 h. “Tenim molta il·lusió, però també estam expectants perquè no sabem ben bé com sortirà", ha exposat la presidenta del Gremi de Llibreters de Mallorca, Maria Barceló, durant la presentació de l'acte que s'ha fet aquest dilluns. És la primera vegada que se celebra aquest esdeveniment durant l'estiu, però Barceló confia que “la gent surti i aprofiti les diferents activitats organitzades”.

Cal recordar que amb la crisi sanitària la festa de Sant Jordi es va celebrar de manera virtual a través de les xarxes socials amb la iniciativa 'Per Sant Jordi, una paraula!', mitjançant la qual els usuaris havien d'escollir el seu mot preferit emprant l'etiqueta #parauladesantjordi. Però ara es pretén "donar visibilitat al llibre i fer una festa del llibre com es mereix", ha exposat la presidenta del Gremi de Llibreters de Mallorca, Maria Barceló, qui també manifesta que el fet de distribuir-ho en cinc punts diferents es fa per "evitar les aglomeracions".

El Consell de Mallorca "ha mantingut el seu suport al sector amb una inversió de 60.000 euros, perquè es puguin dur a terme aquesta i altres activitats de foment de la lectura", ha exposat la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, qui també ha animat a "comprar llibres en català".

Per altra banda, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, ha afirmat que "la crisi sanitària ha ensenyat a apostar per la proximitat i el quilòmetre zero" i ha posat d'exemple les llibreries com un sector "d'economia de proximitat i d'aposta per la cultura i la intel·ligència col·lectiva".

Entre les activitats de l'esdeveniment hi haurà algunes presentacions, com la del llibre de relats confinats Escrit a casa, que signen les autores Laura Gost i Lucia Pietrelli, així com la del conte Kaf Kaf, de Marina Mercadal i Marina Pons. També hi haurà concerts com 20 anys de contes musicals, a càrrec de Jaume Tugores, i Cançons de maternitat, de Marta Elka i Toni Pastor, entre d'altres. Els més petits també podran gaudir del circ d'Aina Zuazaga i Marc Filigrana, i de contacontes infantils, entre altres espectacles, com, per exemple, el concert de La Fada Despistada.

stats