Societat 03/04/2021

Sanitat forestal edita una guia perquè els ciutadans reconeguin la 'Xylella'

Ofereix les eines necessàries per poder conèixer els efectes que provoca aquest bacteri en les plantes

ARA Balears
1 min
Ametller afectat per la 'Xylella'

PalmaEl Servei de Sanitat Forestal ha editat la Guia visual de símptomes de la 'Xylella fastidiosa' en espècies forestals de les Illes Balears, perquè els ciutadans puguin reconèixer aquesta plaga i col·laborar a detenir-la. Aquesta guia ofereix les eines necessàries per poder conèixer els efectes que provoca aquest bacteri en les plantes, informa el Govern en una nota.

El director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, recorda que "la prevenció és el millor mètode" per fer front a la Xylella fastidiosa i que aquesta tasca és "més difícil sense la col·laboració ciutadana". Per aquest motiu, convida propietaris i particulars a aconseguir una guia i participar en la detecció de possibles exemplars afectats.

La guia inclou fixes corresponents a les 14 espècies forestals en les quals s'ha detectat aquest bacteri, en l'àmbit agrícola, ornamental i forestal. S'hi especifica l'espècie concreta, el seu hàbitat i els símptomes que s'han observat en cada cas.

Es pot accedir al document a través de la pàgina web de Sanitat Forestal, on es podrà descarregar en format digital, mentre que si se'n vol una còpia en paper s'ha de demanar a través del correu electrònic sanitatforestal@caib.es.

Medi Ambient ha recordat que el primer cas de Xylella fastidiosa a Espanya es va detectar a Mallorca l'any 2015, en un arbre fruiter. Des de llavors, l'administració autonòmica, l'estatal i l'europea han fet feina de manera conjunta per mitigar les conseqüències de la plaga a l'Arxipèlag.

stats