Societat 18/03/2021

Les Balears participen en una investigació per cercar la cura a la 'Xylella'

Actualment s'han descobert quatre variants genètiques de la plaga agrícola i nombroses soques que afecten les oliveres

ARA Balears
1 min
Un ullastre afectat per Xylella.

PalmaUn grup d'investigadors de les Illes Balears participen en una investigació per trobar la cura a la Xylella. Juntament amb altres científics valencians, andalusos, catalans i madrilenys, els illencs fa tres anys que cerquen solucions per erradicar aquesta plaga agrícola que afecta els cultius agrícoles del Mediterrani.

Les investigacions dutes a terme per aquests científics apunten que el més probable és que la Xylella arribàs a Espanya des dels Estats Units, més concretament dels camps d'ametlers de Califòrnia. A més, en la presentació del projecte han destacat que actualment s'han descobert quatre variants genètiques de la plaga agrícola i nombroses soques que afecten les oliveres de les Illes Balears.

Per a l'estudi els investigadors han utilitzat mètodes com l'estudi genètic o dels anells de creixement dels arbres. Blanca Landa, coordinadora del projecte, ha destacat que de moment no hi ha cura a la plaga, sinó que només es poden prendre mesures de"prevenció" perquè no entri i esperen que l'avanç en l'estudi permeti millorar l'eficàcia de les mesures de control.

stats