Societat 31/05/2022

Sanitat destina 13,3 milions d'euros a millores tecnològiques del sistema de salut de les Balears

ARA Balears
1 min
Una UCI de l'hospital de Son Espases durant la pandèmia de coronavirus.

PalmaEl Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts una partida pressupostària de 13,3 milions d'euros amb l'objectiu de millorar, adaptar i potenciar el sistema tecnològic de Salut de les Illes Balears. Segons han detallat a través d'una nota de premsa, aquesta mesura forma part del Pla d'Inversió en Equips d'Alta Tecnologia (Inveat) que destinarà un total de 393 milions d'euros arreu de l'Estat.

El Ministeri de Sanitat ha detallat que està previst que les comunitats autònomes destinin aquesta partida pressupostària a l'adquisició d'equips mèdics d'alta tecnologia o potenciar i millorar la capacitat diagnòstica i terapèutica dels sistemes de salut. En la nota de premsa han assegurat que en la cartera d'aparells tecnològics a renovar s'hi inclouen, entre d'altres, acceleracions lineals, ressonàncies magnètiques, equips de braquiteràpia digital, angiògrafs de neuroradiologia i sales d'hemodinàmica.

Sanitat ha defensat que amb aquesta inversió els sistemes de salut de l'Estat podran reduir l'obsolescència tecnològica a la qual s'enfronten any rere any i renovar equips que tenen més de deu anys i, a part d'estar obsolets en alguns aspectes, ja tenen errors de funcionament. A més, amb aquesta inversió s'elevarà com a mínim un 15% la taxa mitjana de densitat d'equips d'alta tecnologia per a 100.000 habitants.

stats