Societat 09/11/2023

Infermers i tècnics sanitaris critiquen "la greu pèrdua de poder adquisitiu" que han sofert arran del conveni signat per CCOO i UGT

Aquest dijous s'han concentrat a la clínica Juaneda i a l'hospital Miramar

ARA Balears
1 min
Els sanitaris s'ha concentrat aquest dijous a la Clínica Juaneda i a la Policlínica Miramar

PalmaInfermers, tècnics i fisioterapeutes s'ha concentrat aquest dijous dematí a la clínica Juaneda i a l'hospital Juaneda Miramar per visibilizar "la situació de la sanitat privada i la greu pèrdua de poder adquisitiu que han sofert els treballadors" arran del conveni "signat únicament per CCOO, UGT i la patronal". La concentració ha estat organitzada pel Sindicat d'Infermeria, SATSE i el Sindicat de tècnics sanitaris, USAE.

En una nota de premsa, els sindicats han criticat que el conveni en qüestió ja ha implicat la pèrdua d'un 10% del poder adquisitiu en xifres oficials, tot i que, asseguren, en els darrers tres anys, la xifra es troba al voltant d'un 20%. Així mateix, han titllat d'"indigne" l'acord actual i han assenyalat que continuaran concentrant-se si el nou conveni, que preveu signar-se el desembre, "no és just, no recupera una part del poder adquisitiu i no posa fi a la precarietat laboral i salarial en l'àmbit de la sanitat privada". Les properes concentracions tindran lloc dimecres, 15 de novembre, a les 9.30 h a l'hospital Creu Roja, i a les 11 h a l'hospital Sant Joan de Déu.

stats