Els sanitaris infectats per coronavirus es tripliquen en una setmana a les Balears

Els professionals que es troben en vigilància són 166, un 115,5% més que dilluns passat

Els sanitaris infectats per coronavirus a les Balears s'han triplicat en només una setmana i han passat d'11 a 34, segons dades de la Conselleria de Salut. Mallorca concentra quasi tots els casos amb 32 positius, mentre que a Menorca n'hi ha un i l'altre es troba a Eivissa.

Els professionals sanitaris que es troben en vigilància són 166, un 115,5% més que ara fa una setmana. Ara n'hi ha 147 a Mallorca, 6 a Menorca i 13 a Eivissa. D'ençà que va començar la pandèmia s'han notificat 392 de covid-19 entre el personal sanitari de les Illes. La setmana passada hi havia 77 sanitaris en vigilància (59 a Mallorca, cap a Menorca i 18 a Eivissa) i 11 que tenien el contagi actiu (tots a Mallorca).

Les Balears sumen dos morts més i 222 contagis de covid-19 en un cap de setmana

Cal tenir present que vuit professionals del Centre de Salut Ses Roques Llises, de Vilafranca de Bonany, resten aïllats per haver estat en contacte amb tres casos positius de coronavirus –un metge, una infermera i un administratiu del centre. Els vuit treballadors que s'han aïllat ara són quatre infermeres, dos metges i dos administratius, segons ha informat la Conselleria de Salut de les Balears.

La Conselleria de Salut ha informat en un comunicat que durant el darrer cap de setmana s'han detectat a les Balears 222 casos nous de covid-19 i s'han registrat dues morts més a causa del virus. D'ençà que va començar la pandèmia, a les Illes han mort 232 persones i hi ha hagut 3.380 casos de coronavirus, però si es tenen en compte els nous criteris de Ministeri de Sanitat (que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l'11 de maig), la xifra és de 3.275.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF