Les Balears sumen dos morts més i 222 contagis de covid-19 en un cap de setmana

La Conselleria de Salut ha informat que actualment hi ha 846 casos actius de coronavirus, un 28,7% més que els que divendres 

La Conselleria de Salut ha informat en un comunicat que durant el darrer cap de setmana s'han detectat a les Balears 222 casos nous de covid-19 i s'han registrat dues morts més a causa del virus. D'ençà que va començar la pandèmia, a les Illes han mort 232 persones i hi ha hagut 3.380 casos de coronavirus. 

Les dues persones que han mort estaven en una residència de gent gran, on ja han mort 91 persones a causa del covid-19. En total, a les Illes han superat la malaltia 2.302 persones, 31 més que les que es varen registrar divendres. Aquestes dades posen de manifest que actualment hi ha a les Illes 846 casos actius de covid-19, un 28,7% més que divendres. 

Per la seva part, el Servei de Salut ha informat que avui hi ha 1.233 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes persones, n'hi ha 98 en atenció hospitalària, 10 a l’UCI, i 1.135 a Primària. Entre aquests casos s’inclouen també persones que han superat la infecció.

Per illes, a Mallorca hi ha 92 persones hospitalitzades, 10 de les quals es troben en unitats de cures intensives i un total de 1.076 persones tenen un seguiment a domicili per part del servei d’Atenció Primària. A Menorca no hi ha cap persona ingressada a l’hospital Mateu Orfila i 20 són ateses al domicili per part de Primària. A Eivissa són sis les persones hospitalitzades i 39 casos confirmats tenen un seguiment actiu a domicili per part dels seus centres de salut.

Tres professionals contagiats de coronavirus i vuit aïllats al centre de salut de Vilafranca

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 166 que es troben en vigilància, 147 a Mallorca, 6 a Menorca i 13 a Eivissa, i 34 que tenen el contagi actiu, 32 a Mallorca, un a Menorca i un a Eivissa. En total, s’han notificat 392 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Quant a la situació a les residències de gent gran, a més de les dues morts que han notificat, hi ha una usuària que ha donat positiu i que resta ingressada i sis treballadors que tenen el contagi actiu. A les residències per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF