Societat 10/08/2020

Tres professionals contagiats de coronavirus i vuit aïllats al centre de salut de Vilafranca

Es tracta de cinc infermeres, tres metges i tres administratius

Ara Balears
1 min
Sanitaris de Son Espases que atenen malalts amb Covid-19

PalmaVuit professionals del Centre de Salut Ses Roques Llises, de Vilafranca de Bonany, resten aïllats per haver estat en contacte amb tres casos positius de coronavirus –un metge, una infermera i un administratiu del centre. Els vuit treballadors que s'han aïllat ara són quatre infermeres, dos metges i dos administratius, segons ha informat la Conselleria de Salut de les Balears.

Aquest fet ha obligat el centre a reestructurar la seva activitat per continuar prestant el servei. Així, s'han traslladat professionals sanitaris de les unitats bàsiques de salut d'Ariany, Montuïri, Petra, Porreres i Sant Joan al CS Ses Roques Llises, atès que en depenen, i a la Unitat Bàsica de Porreres. Aquesta reestructuració, però, manté el doble circuit de pacients respiratoris i generals per garantir la seguretat de tots els usuaris.

D'aquesta manera, els pacients amb cita programada per a les consultes de pediatria, infermeria o medicina general durant aquesta setmana als centres des d'on s'han traslladat sanitaris rebran una nova citació per ser atesos a Vilafranca o a Porreres. Els professionals que estan en aïllament preventiu continuaran prestant assistència sanitària de manera telemàtica per mitjà dels serveis d'atenció telefònica.

En qualsevol cas, ha informat la Conselleria en un comunicat, la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca lamenta les molèsties ocasionades a la població d'aquests municipis i demana que, abans d'acudir a un dels centres sanitaris d'aquesta zona bàsica de salut, telefonin. El telèfon del centre de Vilafranca és 971 560 750 i el de Porreres, 971 166 649.

stats