Protestes
Societat 11/11/2022

Sancionen un grup d'activistes que participaven en una protesta contra els jets privats a Eivissa

Activistes de diferents col·lectius ecologistes de l'illa han desplegat pancartes enfront de la terminal i han realitzat una performança

ARA Balears
2 min
Manifestants despleguen una pancarta enfront de l'aeroport d'Eivissa contra els jets privats.

PalmaLa Guàrdia Civil ha sancionat aquest dijous els organitzadors d'una concentració davant l'aeroport d'Eivissa per reclamar la limitació del trànsit de jets privats a la terminal i minvar així la petjada de carboni.

En el context de la campanya internacional 'Make them pay', activistes de col·lectius com Rebel·lió Científica i Extinction Rebellion Eivissa han mostrat rebuig amb pancartes en què es podia llegir "Prou jets privats" i una performança, en la qual multimilionaris llançaven petroli (xarop de garrova) sobre unes persones vestides a l'estil eivissenc, segons han relatat els organitzadors en un comunicat.

Durant el desenvolupament de la protesta ha acudit la Guàrdia Civil de l'aeroport, que ha identificat tant els periodistes que hi eren com els activistes, als quals se'ls ha incoat una proposta de sanció per estar en un espai restringit sense autorització.

Imatges de la protesta a l'aeroport d'Eivissa contra els jets privats.

D'aquesta manera, els manifestants volien evidenciar que "l'aviació privada representa la cúspide de la piràmide de la injustícia i la desigualtat econòmica, social i ecològica", ja que, segons apunten, un jet privat consumeix 10 pics més energia que un avió comercial i un vol d'aquests aparells durant quatre hores "produeix tantes emissions de gasos d'efecte hivernacle com les que produeix de mitjana un ciutadà en tot un any".

A més, les organitzacions convocants demanen un impost mundial sobre l'aviació, que "podria finançar les pèrdues i els danys causats pel canvi climàtic". "L'illa s'ha convertit en un parc d'atraccions per als milionaris que arriben de festa en els seus avions i iots, i malgrat les circumstàncies que impliquen viure en una illa, els jets privats suposen un malbaratament de recursos del tot inacceptable".

stats