Societat 18/11/2022

Salut vol reduir els interins del 40% a menys del 10% en dos anys

La Mesa Sectorial de Sanitat ha aprovat les bases per estabilitzar més de 4.000 interins

1 min
Una treballadora de l'Hospital Son Espases.

PalmaLa Mesa Sectorial de Sanitat, formada pel Servei de Salut i els sindicats, ha aprovat aquest divendres les bases del pla per estabilitzar 4.115 interins dins l'àmbit sanitari: 2.496 per concurs oposició i 1.619 per concurs extraordinari. Així, la Conselleria vol reduir el personal interí del 40% actual a menys del 10% en dos anys. "És un acord històric", ha valorat Patrícia Gómez, tot afegint que es tracta del volum de places públiques convocades més important de la Comunitat Autònoma. Hi haurà convocatòries per a més de 80 categories i tots els professionals hauran d'estar incorporats abans que acabi el 2024.

D'altra banda, els sindicats i l'Administració han acordat pagar el 100% de la carrera professional als interins i temporals. Es farà amb efecte retroactiu de dos anys i Salut calcula que beneficiarà aproximadament 2.000 professionals i tindrà un cost de 7,8 milions d’euros.

Per acabar, la mesa ha aprovat el primer Pla d’Igualtat entre Dones i Homes, que vol fer feina en sis eixos: la conciliació de la feina i el creixement professional, la sensibilització i formació, la corresponsabilitat, la salut laboral, les situacions d'especial protecció i la cultura d'igualtat i mesures organitzatives.

Objectiu: estabilitzar 10.000 places

Aquest procés d'estabilització en l'àmbit sanitari cerca complir la Llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública que estableix com a objectiu que la taxa de cobertura temporal en el sector públic se situï per sota del vuit per cent de les places estructurals a les administracions públiques. A escala de la comunitat, s'estabilitzaran devers 10.000 places públiques, el 65% de places s'assignin per concurs de mèrits, mentre que l'altre 35% accediran al lloc mitjançant oposicions. 

stats