Societat 05/10/2020

Salut reforça l'atenció a les addiccions a Mallorca, Eivissa i Formentera amb 255.264 euros

La Conselleria ha signat tres convenis de col·laboració amb els tres consells insulars

Ara Balears
1 min
123.168 € per combatre les addiccions a Menorca

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum aportarà 255.264 euros a l'atenció a les addiccions a les illes de Menorca, Eivissa i Formentera per mitjà de tres convenis amb els respectius consells insulars. Així ho ha anunciat aquest dilluns la portaveu de l'Executiu autonòmic, Pilar Costa, com un dels darrers acords del Consell de Govern.

L'objectiu d'aquest acord és "donar continuïtat a la col·laboració i coordinació en el desenvolupament d'accions en relació amb l'atenció –tractament i inserció de les persones amb problemes d'addiccions– i la prevenció", segons ha informat Costa.

En el cas de Menorca i Eivissa, els convenis afavoriran tasques com la preparació i subministrament de la metadona per als usuaris de les Unitats de Conductes Addictives (UCA). A més, permet mantenir els programes d'atenció que inclouen el tractament ambulatori i la inserció per mitjà de les UCA.

Així mateix, els acords permeten que a les tres illes es faci un seguiment dels programes preventius en l'àmbit educatiu i faciliten la col·laboració en la recollida de dades dels indicadors que se sol·liciten per a les memòries sobre actuacions en addiccions. Juntament amb això, s'afavoreix la formació per als professionals.

En el cas de Menorca, la Conselleria aportarà 123.168 euros; en el cas d'Eivissa, 127.488 euros, i a Formentera, 4.608 euros. En tots tres es preveu la creació de comissions de seguiment amb representants de Salut i de cada consell insular amb l'objectiu d'aprovar els protocols d'actuació derivats dels convenis, vetllar pel seu compliment, resoldre les qüestions que plantegi l'aplicació i avaluar els projectes una vegada acabats.

stats