Salut Pública
Societat 21/10/2022

Sanitat incorporarà l'any que ve la vacuna antigripal per als més petits de 5 anys

El govern espanyol ha aprovat estendre la recomanació, que fins ara es limitava a gent gran, embarassades i malalts greus

1 min
El 40% dels vídeos sobre la seguretat de la vacunació infantil reprodueixen un discurs antivacunes

BarcelonaA partir de l'any que ve, el calendari vacunal infantil incorporarà la vacuna contra la grip per a criatures d'entre sis mesos i 5 anys, segons una recomanació aprovada dijous a la tarda pel ministeri de Sanitat a la Comissió de Salut Pública. Fins ara la Seguretat Social només finançava els immunògens als més grans de 60 anys, els malalts greus i les embarassades. En el cas dels nens només es preveia si formaven part d'un grup de risc, per exemple si havien nascut molt prematurs, si eren malalts greus (amb cardiopatia, càncer o fallada renal) o si tenien síndrome de Down.

El Comitè Assessor de Vacunes de l'Associació Espanyola de Pediatria ha inclòs ara la vacuna oficialment a les seves recomanacions per a nens de més de sis mesos que no tenen cap factor de risc, perquè considera que protegeix el nen i afavoreix la protecció familiar i comunitària. La decisió va en la mateixa línia del que han defensat autoritats internacionals com l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, en anglès).

La Comissió també ha establert que la vacunació contra el virus del papil·loma humà (VPH) en nens de 12 anys, limitada actualment a noies d'aquesta edat, haurà d'estar completament en marxa a totes les comunitats autònomes abans que s'acabi l'any 2024.

stats