Societat 25/03/2020

Salut habilitarà a les Illes quatre hotels per a pacients amb Covid-19 lleus

14 establiments més donaran serveis als transportistes, sanitaris i militars que lluiten contra el coronavirus

Ara Balears
3 min
Arribada dels vehicles de l'exèrcit a l'hotel Palma Bay

PalmaLa Conselleria de Salut prepara quatre hotels medicalitzats per acollir pacients amb Covid-19 lleus o sense símptomes. Un, l’hotel Meliá Palma Bay, quedarà habilitat demà dijous. Es preveu que hi hagi un altre hotel a Mallorca, un a Menorca i un a Eivissa. Aquestes instal·lacions, segons la Conselleria, es medicalitzaran per si els centres sanitaris públics i privats necessiten suport. Actualment s'està verificant que els tres establiments a banda del Palma Bay tinguin les condicions idònies per acollir pacients.

L'objectiu és preveure una alternativa en cas que s'incrementi el nombre de casos i es faci necessari descongestionar els recursos sanitaris de què disposen les Illes Balears. També s'hi enviaran els pacients que requereixin aïllament perquè no disposin d'un domicili, el seu habitatge no sigui adequat per garantir l’aïllament amb condicions òptimes o convisquin amb persones vulnerables.

Fins a 250 llits a l'hotel del Palau de Congressos

L'hotel del Palau de Congressos de Palma, el Meliá Palma Bay, té una capacitat màxima de 250 llits, distribuïts en vuit plantes. De moment, només se n'ha habilitat la primera planta, amb 35 habitacions, que gestionarà l'Hospital Universitari Son Llàtzer. El personal sanitari que es preveu que s'hi desplaci, si fos necessari, és d'uns 15 professionals per planta.

El condicionament d'aquest establiment ha estat possible gràcies a la col·laboració del grup Meliá Hotels i hi han participat la Brigada d'Infanteria Palma 47 de l'Exèrcit de Terra i l'Ajuntament de Palma. L'operatiu va començar dilluns amb el desplegament de 25 militars que varen fer la distribució del mobiliari necessària per a l'adaptació. Els tècnics del Servei de Salut i el personal de l'Hospital Son Llàtzer han preparat tots els circuits d'entrades i sortides de pacients, un mapa de llits, bugaderia, farmàcia, infermeria, muntatge dels sistemes informàtics, alimentació i recollida selectiva. Aquest dimecres s’enllestirà la formació en prevenció de riscos laborals i es posarà a punt l'establiment de manera definitiva.

14 hotels per a treballadors

14 hotels de les Illes Balears obriran les seves portes als militars, transportistes i sanitaris que treballen per fer front a la crisi del coronavirus, segons ha publicat el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) d'aquest dimecres. Així, els establiments turístics podran donar allotjament i serveis de restauració als treballadors que facin feines essencials mentre duri l'estat d'alarma. Es tracta del personal dels cossos de seguretat, el de manteniment d'infraestructures i la seva construcció, els efectius d'assistència sanitària i els treballadors encarregats d'abastiment, de salvament i seguretat marítima, així com els del transport de mercaderies i viatgers, entre d'altres.

En concret, són sis els hotels de Mallorca que oferiran aquest servei, tres a Menorca, quatre a Eivissa i un a Formentera. A Mallorca hi ha el Catalonia Majorica, Samaritana Suites, Houm Plaza Rigo, Jade, Pabisa Orlando i Hotel Abelux, tots a Palma. Mentre que a Menorca hi ha els apartaments Royal Life de Maó, el Prima Sud Suites de Sant Lluís i el Menorka a Ciutadella. A les Pitiüses son els apartaments Duquesa Paya d'Eivissa, Bonson de la Platja d'en Bossa, els apartaments San Francisco i els apartaments Venus a Sant Antoni de Portamany; i l'hotel Illes Pitiüses, a Formentera.

En total són 370 establiments turístics els que oferiran aquest servei i es troben repartits entre tot el territori estatal. A més de permetre allotjament i donar servei de restauració als col·lectius mencionats, aquesta iniciativa també pretén evitar els efectes negatius que la crisi sanitària pugui provocar en el treball i la viabilitat empresarial derivada de la suspensió de contractes públics, així com l'impacte que pugui tenir sobre aquesta part del teixit productiu

stats