Societat 11/05/2020

Salut demana al govern espanyol 11 places més per formar especialistes sanitaris

En cas que s'accepti la petició, a la convocatòria del curs 2019-2020 s'oferiran 230 vacants, l’oferta més elevada que s’ha fet mai a les Illes Balears

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum sol·licitarà al govern central un increment del nombre de places en la vigent convocatòria, 2019-2020, i reclamarà 11 vacants més en diverses especialitats. Es passarà així de 219 places a 230, l’oferta més elevada que s’ha fet mai a les Illes Balears.

Aquest increment s’afegirà al que ja es va fer en la primera convocatòria d’aquest curs i, per tant, la Comunitat farà enguany la major oferta del seu registre històric per a la formació sanitària i especialitzada, que suposa un augment de més d'un 45% de les places respecte de l’any passat i per primera vegada es formarà un geriatre i un metge rehabilitador.

Com afecta l'augment de places a Mallorca i a Eivissa

A Mallorca, a la Unitat Docent de l’Hospital Universitari Son Espases, passaran de 2 a 3 les places de Medicina Intensiva, d’1 a 2 les de Pneumologia, d’1 a 2 les d’Hematologia i d’1 a 2 les de Nefrologia. En el cas de la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental passarà d’1 a 2 places de Psicologia Clínica a l’Hospital Universitari Son Llàtzer. A més, a la Unitat Docent de Medicina del Treball s’oferiran 2 places i fins ara no en tenia cap de disponible.

En el cas de l’illa d’Eivissa també sortirà una plaça de Psiquiatria de la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental per a l’Hospital Can Misses i la Unitat Docent d’Atenció Familiar i Comunitària passarà de tenir 12 places de Medicina Familiar i comunitària a tenir-ne 15.

Aquest augment d’oferta ha estat possible després que l’any passat s’acreditassin 6 noves unitats docents a les illes: Reumatologia a Son Llàtzer, Rehabilitació a Son Espases, Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària a l’àrea de salut d’Eivissa i Formentera, Geriatria a l’hospital Sant Joan de Déu i Farmàcia Hospitalària a Can Misses. Així mateix, el 2019 l’Hospital d’Inca també va ser acreditat com a dispositiu docent. En total, ara mateix, a la nostra comunitat hi ha un total de 12 unitats docents, que formen prop de 600 residents.

stats