Societat 18/12/2020

Salut farà un cribratge massiu amb tests d'antígens a Inca la setmana que ve

En nombres absoluts, és la zona bàsica de salut on més han pujat els casos la darrera setmana, segons l'informe del Servei d'Epidemiologia

E. N.
1 min
Imatge del cribratge a sa Pobla. / ISAAC BUJ

PalmaLa presidenta Francina Armengol ha anunciat aquest divendres en roda de premsa que la setmana que ve s'iniciarà un cribratge massiu amb tests d'antígens a Inca. Segons l'informe del Servei d'Epidemiologia, és la zona bàsica de salut on més han pujat els casos la darrera setmana, amb un total de 79 diagnòstics positius. La segueixen Alcúdia (43 positius més) i Son Rutlan–Aragó (41 diagnòstics més).

Així, Inca serà ja el sisè municipi on la Conselleria de Salut decideix fer cribratge amb els tests ràpids. Va encetar aquesta estratègia sa Pobla i la varen seguir Lloseta, Muro i Sóller, a Mallorca, i Alaior, a Menorca. Com en els altres casos, serà Salut en coordinació amb l'Ajuntament qui muntarà el dispositiu.

Armengol ha aclarit que només es decideix fer un cribratge massiu amb tests d'antígens quan es compleixen els criteris tècnics que n'asseguren la fiabilitat. Aquests són, fonamentalment, en barris o municipis que tenen una incidència molt alta del virus, amb una alta capacitat reproductiva i on no s'han pogut detectar els brots que han generat l'expansió dels contagis.

La incidència acumulada de coronavirus en els darrers 14 dies (IA14) a les Balears es dispara i augmenta un 40% en una setmana. En concret, passa de registrar 237,4 casos per cada 100.000 habitants a 328,7, segons el darrer informe del Servei balear d'Epidemiologia, que s'ha publicat aquest divendres i que recull informació fins al 17 de desembre.

stats