Societat 23/10/2019

La Ruta de Pedra en Sec farà la volta sencera a Mallorca

El Consell de Mallorca vol que el nou recorregut sigui una realitat aquesta legislatura

Ara Balears
1 min
El Consell té cura de la ruta de la pedra en sec i dels refugis, un actiu pel turisme de qualitat.

PalmaEl Consell de Mallorca vol que la Ruta de Pedra en Sec faci la volta sencera a Mallorca. La institució planteja que els camins existents de la serra de Tramuntana i el de Lluc a Artà connectin amb la serra del Llevant i el cap de ses Salines, al sud de l'illa, mentre que el darrer tram arribaria fins a Calvià.

Després que el Tribunal Constitucional hagi autoritzat el Govern a expropiar camins que formen part de rutes senderistes, la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha dit que la Llei de camins "garanteix l'interès general" dels ciutadans i ciutadanes.

El director insular de Territori, Miquel Vadell, ha afirmat que l'objectiu final del Consell és tenir un pla director sectorial de camins, afegint que la normativa dona "seguretat" als usuaris dels camins i els propietaris de finques. Vadell també ha assegurat que una vegada s'hagi fet l'inventari de camins públics es podrà elaborar el pla sectorial.

D'altra banda, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha destacat que la feina feta des del departament ambiental surt "reforçada" amb la decisió del Constitucional, i ha recordat que el desenvolupament de noves rutes dins la Ruta de Pedra en Sec és un objectiu prioritari per al Consell.

stats