Els restaurants de Mallorca ingressen un 51% menys que l'any passat

Les dades són "preocupants" durant "el millor moment" de l'any per al sector de la restauració a causa de la pandèmia

La facturació dels restaurants de Mallorca ha disminuït un 51% respecte de les dades de l'any passat. Només un 65% dels establiments que obriren després de l'estat d'alarma continuen operatius i un 15% no han obert durant el mes de juliol, segons ha informat la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca ( Pimem ).

Les dades són "preocupants", segons ha remarcat la presidenta de la patronal del sector de restauració,  Eugenia   Cusí , la qual assegura que ara hauria ser "el millor moment" de l'any per al sector de la restauració. Per això,  Cusí  creu que els pròxims mesos, els quals ja seran fora de temporada, seran "dramàtics" i cerca mesures que els sostinguin.

Tres de cada deu establiments de restauració de Mallorca tancaran definitivament

La presidenta troba que el suport de la Mesa de Diàleg Social és "insuficient", considerant la situació econòmica actual de les Balears a causa de la pandèmia. Per això, ha demanat al govern espanyol mesures que s'adaptin a la realitat de Mallorca, tenint en compte la temporalitat que caracteritza el sector de la restauració, i reclama que els ERTO s'allarguin fins a Setmana Santa.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF