Economia 11/08/2020

Tres de cada deu establiments de restauració de Mallorca tancaran definitivament

La CAEB ha insistit en la necessitat d'allargar els ERTO fins dia 31 de desembre i pensar en la subsistència del petit empresari

Ara Balears
1 min
Un restaurant de Palma tancat, divendres. L’economia de les illes Balears depèn en un 35% de l’impacte del turisme.

PalmaTres de cada deu restaurants, bars i cafeteries tancaran de manera permanent a Mallorca a causa de la crisi provocada per la pandèmia del covid-19, segons ha informat l'Associació de Restauració CAEB en un comunicat.

La patronal ha informat en un comunicat que els seus representants es varen reunir aquest dilluns amb la directora general de Treball i Salut Laboral, Virginia Abraham, i el director de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Balear, Rubén Castro, per traslladar al Govern la seva preocupació per aquesta situació.

La CAEB ha insistit en la necessitat d'allargar els ERTO fins dia 31 de desembre i pensar en la subsistència del petit empresari, un punt que han compartit des de la Direcció de Treball. Així mateix, la patronal ha plantejat una sèrie de consultes sobre els contractes dels treballadors eventuals i els fixos discontinus, "objecte d'insomni de molts associats d'hostaleria i restauració".

"El manteniment d'ocupació i la garantia d'ocupació de les sis mensualitats resulta insostenible per a moltes pime, que no descarten, com s'ha avançat anteriorment, el tancament definitiu del seu local", segons han avisat en el comunicat. Una de les solucions, segons la CAEB, passa per "justificar el tancament d'activitat en acabar la temporada durant els mesos de setembre i octubre".

stats