Societat 18/12/2020

Els restauradors de Mallorca podran sol·licitar les ajudes de 1.500 euros del Consell a partir de diumenge

La previsió de la institució insular és que se'n puguin beneficiar uns 3.300 establiments de l'illa

Catalina Riera
1 min
La pizzeria Bella Italia, a la plaça de la Drassana de Palma. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEls restauradors de Mallorca podran sol·licitar l'ajuda de 1.500 euros del Consell de Mallorca a partir d'aquest diumenge i fins dia 28 de febrer del 2021. El pressupost total d'aquesta convocatòria d'ajuts és de 5 milions d'euros, però la institució insular no descarta ampliar-la si és necessari. La previsió és que se'n puguin beneficiar uns 3.300 establiments de l'illa. Així ho ha dit aquest divendres la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, durant una roda de premsa en la qual ha presentat aquesta convocatòria d'ajudes.

La podran sol·licitar els "bars, restaurants, cafeteries, gelateries i xocolateries de menys de 20 treballadors que estaven oberts el mes de setembre o que s'han vist obligats a tancar perquè no disposaven de terrassa", explica Cladera. Cada establiment rebrà un total de 1.500 euros, "però si un propietari en té més d'un, podrà sol·licitar fins a un màxim de 3.000 euros", afegeix.

L'objectiu del Consell és que la tramitació d'aquestes ajudes sigui ràpida i àgil, per això ha posat en marxa una plataforma en línia i totes les sol·licituds s'hauran de fer a través d'aquest canal. També, des del dilluns 21 fins al dimecres 23 de desembre, s'instal·laran quatre punts informatius i de tramitació d'ajudes als ajuntaments d'Esporles, Andratx, Capdepera i Algaida. A més, a partir d'aquest divendres i fins dimecres, dia 23 de desembre, els restauradors que vulguin rebre informació sobre la tramitació d'ajudes podran telefonar al 610 58 29 39 i al 971 21 96 48 de les 12 a les 19 h.

stats