Societat 13/08/2020

Restauració considera una sentència de mort per al sector una reducció major dels aforaments

Restauració CAEB demana que únicament s'implementi la mesura quan sigui "necessari davant una amenaça evident per a la salut"

Ara Balears
2 min
Un restaurant de Palma tancat, divendres. L’economia de les illes Balears depèn en un 35% de l’impacte del turisme.

PalmaLa Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) considera que "reduir més els aforaments de bars, restaurants i cafeteries suposaria firmar la sentència de mort per al sector" i, per això, ha demanat que únicament s'implementi la mesura quan sigui "necessari davant una amenaça evident per a la salut", segons ha declarat el president del sector de Restauració de la patronal, Alfonso Robledo, en un comunicat.

El Govern va anunciar noves restriccions sanitàries que afecten les reunions tant en espais públics com en espais privats i en els locals d'oci, per tal de controlar els aforaments i, així, frenar l'expansió del coronavirus a l'Arxipèlag. Des de la Conselleria de Salut creuen que aquesta mesura és necessària davant l'evolució del covid-19 en les darreres setmanes, ja que aquests espais són els llocs on es produeixen més contagis i, per això, volen aturar les cadenes de transmissió. Robledo assegura que "el control i la seguretat dels establiments estan més que garantits". En canvi, creu que en les reunions de "família i amics" no se segueixen tant les indicacions sanitàries, perquè és un ambient "relaxat" i "és impossible controlar el compliment" de les mesures de seguretat.

Des de l'associació també han recordat que la situació del sector restauració és "dramàtica". La "facturació en el sector de les Balears s'ha desplomat un 65,4% respecte de l'any passat" i reduir encara més els aforaments implicaria la reducció immediata dels ingressos, acomiadar personal i, per tant, "tancar de manera permanent" molts negocis que no sabran encarar la situació, ha explicat el president. La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) ja va anunciar que aquesta temporada el sector ha ingressat un 51% menys que l'any passat i molts restaurants no han reobert després de l'estat d'alarma.

Restauració CAEB proposa al Govern, en cas que s'implementin les noves limitacions d'aforament, "que es tingui en compte la possibilitat d'ampliar les terrasses i, així, compensar les pèrdues" a conseqüència de la reducció de l'aforament interior dels locals.

stats