Societat 12/07/2021

Les reserves hídriques de les Balears se situen en el 54%

Les Unitats de Demanda no presenten canvis respecte del mes anterior

ARA Balears
2 min
Les reserves hídriques de les Illes es mantenen en el 62%.

PalmaLes reserves hídriques de les Balears se situen en el 54% el juny, un punt per davall del mes passat i 18 per sota respecte de l’any passat, quan se situaren al 72%. Tot i això, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori, presenten uns resultats similars als de fa dos anys, quan estaven al 55%. Per illes, la situació millora a Menorca, en què pugen del 51% al 54%, i a Formentera, en què s’incrementa un punt i se situa al 47%. A Eivissa, els resultats es mantenen amb un 51%, mentre que a Mallorca baixen del 55% al 54%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), no hi ha canvis respecte del mes anterior: les del Pla i Eivissa es mantenen en escenari de prealerta i la resta en el de normalitat. Les UD d’Eivissa i el Pla, doncs, necessitaran tres mesos en situació de normalitat per sortir de l’escenari de prealerta. Si no hi ha recuperació, les de Migjorn, Tramuntana Nord i Formentera podrien entrar en prealerta el juliol i la d’Artà ho podria fer l’agost.

Escenari actual.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) indiquen que el juny ha estat humit a les Illes Balears, ja que es varen acumular, de mitjana, 27,6 litres per metre quadrat, més del doble del que és habitual. Pel que fa a les temperatures, ha estat un mes càlid.

Per illes, el mes ha estat molt humit a Mallorca, amb 28,5 litres per metre quadrat, i a Menorca, amb una mitjana de 38,7 litres per metre quadrat. Pel que fa a les Pitiüses, ha estat humit, amb 12,8 litres. Tot i les altes precipitacions, el dèficit hídric interanual es manté a totes les illes. En el conjunt de l’Arxipèlag, la precipitació interanual presenta un dèficit d’un 15% respecte de la mitjana històrica. Per illes, és del 24% a les Pitiüses, del 15% a Mallorca i del 13% a Menorca.

stats